Arendal Water Festival 2024

01-04 august

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)

ETT GRATIS arrangement for hele familien. Det blir høy sportslig aktivitet på vannet samtidig som det foregår gratis aktivitets tilbud og andre spennende begivenheter midt i Arendal sentrum. Mer informasjon kommer fortløpende

Introduction to Electric Motorsport [E1]

E1 is the first electric raceboat championship sanctioned by the Union Internationale Motonautique (UIM), the world governing body of powerboating. E1 holds an exclusive license with the UIM to promote a racing series on the water powered solely by electric. The championship was established to create a new, competitive on-water racing proposition based on clean technologies to protect our waters and coastal areas.

Read more her: E1 – E1 Series

Klasse 3D
I denne klassen benyttes katamaran båter med 2X200hk. Båtene yter en toppfart på over 100knop eller 190 km/t. Dette er den største internasjonale klassen med løp og deltakere fra hele verden. Båtene er ca 30 fot og det er påbudt med lukket cockpit. 

Klasse 3C
Motorene yter ca. 200 hk med maksimalt slagvolum 3000 ccm. Toppfarten er på ca. 90 knop eller 166 km/t. Det er internasjonalt regelverk, UIM § 730.1 med mål- og vektkrav til båtene. Det kan benyttes V-bunns båter, men det er katamaraner som dominerer. Det er påbudt med lukket cockpit.

 

Klasse 3J-Rekruteringsklasse
Båtene som benyttes er v-bunns båter med min lengde på 4,15m og Max 5,70m med 60 hester fire-takts motor og aldersgrense er 13 år. Verken trimming av motorer eller stepping av båt er lov og det er vektkrav til båt med fører. Forbundene vil at det skal være minst mulig forskjell, og regelverket er laget på en slik måte at det mulig for alle å hevde seg i toppen. I alle offshore klasser har man en klasseidentifikasjon, i J60 er denne en stor J som etterfølges av lisensnummeret på båt. J60 har en toppfart på ca 50 knop eller 92km/h.

Klasse 3B
Aldersgrense er 16 år og oppover. Motorene yter ca. 115 hk med maksimalt 2100ccm for 4-takter (EPA), og det benyttes både V-bunns båter og katamaraner. Toppfarten er på ca. 70 knop eller 130 km/t. Det er internasjonalt regelverk, UIM § 730.1 med mål- og vektkrav til båtene.

Klasse 3X
Offshore klasse 3X er for V-bunnsbåter fra 6.75 til 8 meter m (22,14 – 26,25 fot) med motor på max 3 liter. Den motoren som blir benyttet frem til nå er Mercury 200XS og det oppnås hastigheter på rundt 75 knop.

E-Motorsurf
Motosurf er en vannsport hvor deltakerne bruker en spesiell type elektrisk jetski som er designet for å kunne surfe på bølger. Motosurfing-jetskiene er vanligvis mindre og lettere enn tradisjonelle jetski, og de har en spesiallaget bølgedesignet bunn som gjør det mulig å manøvrere og ri på bølgene på en lignende måte som man gjør under bølgesurfing.

I motosurf konkurrerer profesjonelle utøvere  i forskjellige løp og konkurranser på spesiallagde baner eller på åpent vann. Utøverne står vanligvis oppreist på jetskien og bruker vektoverføring og balanse for å ri på bølgene. De kan utføre forskjellige triks, svinger og hopp avhengig av ferdighetsnivået. Motosurf er en raskt voksende sport som kombinerer adrenalinfylt jetski-kjøring med spenningen og utfordringene ved å surfe på bølger.

Aquabike
Aquabike er en utfordrende motorsport og krever fysisk styrke, utholdenhet og reaksjonsevne for å bli god. Det er separate klasser for kvinner og menn.

Sporten deles inn i to hovedtyper, jetski og runaboat (på norsk ståjet og sittescooter).Det kjøres løp på baner som består av bøyer i ulike farger med ulik betydning. Kjøretiden pr runde er normalt 1 til 2 minutter pr. runde. Heatene er fra 7 til 8 minutter for juniorklasser og 12 til 20 minutter for seniorklasser. Det kjøres to eller tre heat avhengig av disiplin, og poeng fra alle heat legges sammen og gir det endelige resultatet i konkurransen.

Det vil bli gratis sjøopplæring og aktivitet for sikker sjøvett for barn og unge i Pollen. Mer info kommer

Vi rensker Pollen for søppel og skrot i sammarbeid med Arendal Undervannsklubb

About ARENDAL CITY

Population

Land Area

Year Founded

GDP